Saturday, 14 April 2012

Just Mix & Match




*seriously, i rasa pose ni macam penguin. -_-'*
*do i look like a penguin?*




pleat maxi dress: poplook
baggie shirt: cotton on
brown pashmina: tak ingat (ini bukan nama brand :p)
bag: aldo
stokin: stall kecil


*harga boleh rujuk pada past entry, i just mix and match my wardrobe.
bag aldo, hadiah from my bro's family angkat.
stoking, beli 3 rm8
pashmina brown tu, tak ingat ler harga dia berapa, dah lama beli...:p*


xoxo,
Miss M~

Friday, 6 April 2012

Pastel Colors



pleat maxi dress: poplook
baju: cotton on
sport shoes: sketchers
pahmina: tak ada brand
bag: calvin klein


*ini sebenarnya snap picture dengan gambar yonghwa kat holika2*
:p











*shopping lagi -_-'*



pleat maxi dress poplook(nude color): rm69
baju cotton on(i dunno what color, but its pastel): 1 for rm69, 2 for rm75 (i bought two dengan yang baju hitam belang2 gold tu)
sketchers sport shoes(grey): rm199.0? er, after sale rasanya ni. tak ingat sangat. er, well, bukan i yang bayar pun. my uncle paid for me sebab kasut ni bawa pergi buat umrah last year.
bag ck: present.
gelang: hadiah from my aunty. its, er, chrome? tatau nak eja and sebut. sekian. but they said warna gelang tu takkan luntur for 5 years. *angkat bahu*
cincin kat jari tengah: hadiah from my aunt. white gold from lazo diamond.
cincin kat jari yang last tu: rm29 kat dragon silver.



* i had bad tudung day for this outing. T_T my tudung wasn't in place. asyik tercabutla.(nasib baik kat dalam tu memang i pakai tudung syria.) and then tudung tu tertarik ke atas la..
memang bad tudung day for me. mungkin sebab kain dia licin kot. so it cant stay on my head.. 
-_-'*

*liselle cakap, color baju tu coral...=) thank you liselles*
xoxo,
Miss M~

Tuesday, 3 April 2012

Printed Dress & Printed Shawl

*me & ?*

dress: pasar malam brunei
grey cardigan: cotton on
bag: calvin klein
shoes: flat boot vincci
printed shawl: korang jalan-jalan kat shopping complex. nampak tak ada stall kecik yang jual tudung? korang singgah and belilah. :p


(kenapa aku nampak gemuk? why? why? and why? T_T*

dress: 39 Brunei Dollar (tapi, dress ni nenek brunei belikan. kalau convert duit malaysia, its around rm90++ expensive kan? beli kat pasar malam brunei je ni)
flat boot vincci (black): rm20 (this was after less. harga sebenar rm89.9)
bag calvin klein: hadiah 
printed shawl: rm12 (after less, harga sebenar rm15)
cardigan cotton on: beli 2 rm75. beli 1 rm59. aku beli satu je. gila sengal kan? rugi kan? but, aku tak nak beli dua sebab aku tak tau nak beli kaler apa. haha. bila dah beli 1 baru rasa nyesal. -_-' i wasn't thinking properly.



xoxo,
Miss M~

Sunday, 1 April 2012

Hadiri Kenduri Kahwin Di Rumah Orang



jubah: mekah
tudung: hadiah
stokin: daiso
vintage bag: grandma's








jubah: 50 riyal (after sesi tawar menawar)
tudung: hadiah.
stokin: rm5 dekat daiso..:)
vintage bag (green): grandma's (my grandma gave to me)


sorry takde kasut.
ni baru je balik dari kenduri kahwin kat rumah orang.
lepas tu kasut kat bawah, malas nak amik.
(i wore vincci wedges)
jadi amik gambar dengan stokin jela eh?
lagipun kalau pergi kenduri kahwin dekat rumah orang, kalau masuk, orang tak tengok kasut.
inilah masanya nak tunjuk stoking yang lawa-lawa.haha
er, stokin saya tak lawa, cuma nak match kan dengan warna tudung.
hahaha..

pakai jubah pergi majlis kahwin,
okay what..:)


xoxo,
Miss M~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...